Share |

Katismaa on uuden saunansa ansainnut

Perjantai 2.3.2012 - Juha Nummela, Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja

Katismaan nykyisen saunarakennuksen rakentamisesta käytiin 1990-luvun puolivälissä kova poliittinen vääntö. Suunnitelmissa oli toteutettua paljon komeamman rakennuksen pystyttäminen. Valtuustossa porvarit panivat hanketta kovasti vastaan.

Elettiin vuotta 1995 ja valtuustossa tapahtui vallankumous. Yksinvaltaa käyttäneet porvariryhmät hajosivat, monestakin syystä. Kokoomuksesta siirtyi kolme valtuutettua sitoutumattomaksi: Riitta Huitu, Pekka Laivuori ja Silja Saveljeff.

Näin valtuustoon tuli kolmas ryhmä, joka pani kunnan valtasuhteet uusiksi yhdessä vasemmiston kanssa. Seppo Juhola (kh:n pj) ja Esko Eela (valt.pj)  joutuivat jättämään paikkansa. Valtuuston johtoon nousi Riitta Huitu ja hallituksen puheenjohtajaksi Juha Nummela, jota tehtävää hoidan edelleen.

Tämä sitoutumattomien ja vasemmiston porukka pani heti toimeen Katismaan saunan rakentamisen. Kiristyneessä tilanteessa meidänkään kanttimme ei riittänyt sen suunnittelussa olleen kunnollisen yläterassisen saunan rakentamiseen, vaan päädyttiin tyytymään tähän vähän vaatimattomampaan malliin.

Nykyinen sauna rakennettiin kevyeen kesäkäyttöön. Silloin ei kukaan edes uneksinut, että saunasta tulee huippusuosittu avantouintikeskus. Nyt se alkaa olla tiensä päässä.

Mitäs tässä vitkuttelemaan. On aika panna uudet tuulet puhaltamaan ja rakentaa saareen ajanmukainen uinnin virkistyskeskus.

Uusille ideoille on nyt käyttöä !

9 kommenttia .